«Молитва, піст, пожертви на підтримку війська та хворих»: в соборі Святої Софії віряни на колінах молилися за мир для України

14 березня 2022

13 березня, у Другу неділю Великого посту за григоріанським календарем, прихожани прокатедрального собору Святої Софії УГКЦ в Римі молилися благальну Молитву перед Євхаристійним Ісусом після Божественної Літургії. Віряни заносили прохання до Бога про перемогу для українських воїнів на колінах, благаючи Божої допомоги вистояти їм у війні.

«Молитва, піст, пожертви на підтримку війська та хворих»: в соборі Святої Софії віряни на колінах молилися за мир для України

«Великий піст покликаний допомогти кожному із нас глибше досвідчити Божу близькість, глибше пережити Його любов. Чим важче людині, тим легше їй зустріти Бога. Сьогодні Господь кожного із нас закликає до покаяння. Гадаю, кожен із нас зараз молиться й просить Бога, насамперед, за Батьківщину-Україну, яку розпинають, за воїнів, за тих, хто більше, як два тижні перебуває в ізоляції без їжі і тепла», — сказав під час Євангельської проповіді о. Юрій Павлюк. Про це зазначає пресслужба релігійного товариства «Свята Софія».

За словами проповідника, ми не повинні думати, що Господь десь далеко і Він нас не чує: «Ні! Він тут і Він нас чує. Господь хоче, щоби кожен із нас щиро розказав про все те, що відчуває, тому мовчки дає нам можливість говорити». Проповідник заохотив вірних Церкви не зневірюватися, не розчаровуватися і не шукати лише винних, а думати, що можемо зробити. «Нехай час посту і час великої напруги, турботи й скорботи буде моментом, де ми наново відкриємо цінність один одного. Господь прагне, щоби кожен із нас заглянув в своє серце і покаявся», — додав священник.

Наприкінці о. Марко Семеген, ректор собору, закликав присутніх, тобто тих, які живуть під мирним небом «молитовно згадувати жертв війни, ставити за них свічки, їх поминати, аби милосердний Господь прийняв їх жертву життя, жертву їхньої крові до Царства Небесного». «Ми бачимо сьогодні ці жахливі кадри із міст бомбардування, особливо із Маріуполя, де людей хоронять без похорону і домовини. Нехай зневіра не стукає до нашого серця, а велике довір’я до Бога нас тримає разом. Молимося, постимо, робимо конкретні кроки, складаємо пожертви, підтримуємо наше військо і хворих», — закликав настоятель.


Цього дня на території собору відбувся безкоштовний педіатричний огляд українських дітей, що прибули до Риму, італійськими медиками-волонтерами. До слова, за період російського вторгнення спільнота собору вже зібрала й відправила двадцять дві вантажівки допомоги, які дісталися різних міст України.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae