Інтерв’ю та коментарі

Архиєпископ Ґаллаґер: я зустрів поранений, але дуже мужній і рішучий народ

23 травня

Папа ще може відіграти важливу роль у цьому конфлікті та його вирішенні. В цьому переконаний Секретар у справах стосунків Святого Престолу з державами, підсумовуючи свій візит в Україну.

Владика Богдан Дзюрах розпочав серію духовних роздумів про слова Пресвятої Богородиці у Євангеліях

22 травня

На своїй фейсбук-сторінці владика Богдан Дзюрах, апостольський екзарх для українців візантійського обряду у Німеччині та країнах Скандинавії, розпочав серію духовних роздумів про слова Пресвятої Богородиці у Євангеліях. Ми знаємо про те, що Марія рідко згадується у євангельських розповідях, а її слова зустрічаються ще рідше. Саме тому вони були надзвичайно важливими для тих, хто їх записав — євангелистів. Спробуємо разом із владикою Богданом подивитися на них більш детально.

«Перемога — це більше, ніж відвойовані території», — отець Андрій Зелінський про війну та віру

21 травня

Близько тижня тому стало відомо, що цілі України у війні проти Росії змінилися. Україну більше не задовольнить повернення до меж 23 лютого — вона буде боротися до повного звільнення своїх територій. Ця заява, так чи інакше озвучена у МЗС, Міноборони та Офісі президента, є черговим свідченням того, що світ більше не стане таким, як раніше.

Допомога Церкви переселенцям: спільнота, що стає цілющим бальзамом

21 травня

Довіряти Тому, хто творить спільноту та лікує рани — це досвід, який переживає і про який розповідає отець Ігор Клюба, молодий священник з Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, якому через кілька тижнів після його ієрейських свячень запропонували опікуватися будинком, в якому замешкали 44 внутрішньо переміщених осіб, що належать до різних конфесій.

Владика Богдан Дзюрах: Про радість Пресвятої Богородиці від співдії із Богом

21 травня

Упродовж травня владика Богдан Дзюрах, апостольський екзарх для українців візантійського обряду у Німеччині та країнах Скандинавії, ділиться зі своїми читачами духовними роздумами про Пресвяту Богородицю, постійно актуалізуючи їх у відповідності до сучасних викликів.

Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ приймає вимушено переселених осіб і стає осердям волонтерського руху. Фільм

21 травня

Медіацентр Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ пропонує відео-розповідь про те, як від початку війни Церква перебуває поруч зі своїм народом.

«Українці показують: є речі, заради яких варто жити, і принципи, заради яких можна померти», — владика Борис Ґудзяк

20 травня

Як змінюється Україна, як вона змінює світ та як нам обійтися із нашими емоціями та травмами, пояснює митрополит УГКЦ та голова Філадельфійської архиєпархії в США.

Італійський священник врятував українських дітей з-під Чорнобиля

20 травня

Італійський священник Джузеппе Тедеско виїхав мікроавтобусом з північної Італії до польського кордону, щоб забрати українських біженців.

«Від нашої ефективності сьогодні залежить не тільки добробут людини, але навіть і життя», — отець Любомир Яворський, Патріарший економ

19 травня

«Основна роль Церкви в усі часи — душпастирське служіння, в якому вона дбає про душу людини. Але війна дуже «підсвітила» соціальне служіння Церкви, зробила цей напрямок дуже важливим […]. Для того, щоб ефективно служити потребуючим та відповідати на виклики часу, Патріарша курія УГКЦ, яка є виконавчим органом церковної влади, заснувала ряд інституцій або переорієнтувала роботу вже існуючих організацій».

У Римі очільники мереж «Карітас» в Україні розповіли про різні аспекти служіння потребуючим

18 травня

Нещодавно відбулась регіональна конференція мережі «Caritas Europa». Також очільники обох гілок «Caritas» в Україні зустрілися з Папою Франциском.

Владика Богдан Дзюрах: протиставляти злобі світу щиру любов до наших ближніх

18 травня

Роздумуючи над теперішніми обставинами війни, а отже засилля зла, злоби і ненависті, владика Богдан Дзюрах, апостольський екзарх для українців візантійського обряду у Німеччині та країнах Скандинавії, пропонує християнську відповідь. Вона полягає у наслідуванні Христа навіть у тих моментах, коли Він протистояв насильству. Цією відповіддю є вірна любов аж до кінця.

«Нехай Христове воскресіння буде нашою перемогою», — владика Борис Ґудзяк у великодньому привітанні

18 травня

«Люди бачать, як українці люблять найбільшою любов’ю, тією Христовою любов’ю — коли хтось віддає життя своє за друзів своїх». І це перемінює їх, запевняє владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський, у великодньому привітанні.

1 2 3