Глава УГКЦ у Святій Софії: «Боже, дякуємо за дар свободи незалежної, вільної Української держави»

24 серпня 2024

24 серпня, у День Незалежності, у соборі Святої Софії в Києві відбувся екуменічний молитовний захід «Молитва за Україну» за участю Президента України та першої леді. У молитві разом із представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій взяв участь Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ у Святій Софії: «Боже, дякуємо за дар свободи незалежної, вільної Української держави»

Представники Церков і релігійних організацій привітали з 33-ю річницею незалежності України та побажали перемоги над ворогом. Відтак проголосили спільну молитву за Україну та воїнів, які її захищають. Про це зазначає Департамент інформації УГКЦ.


Блаженніший Святослав помолився за Батьківщину такими словами:

«Владико Боже, Отче Вседержителю, Господи, Сину Єдинородний Ісусе Христе і Святий Духу, Єдине Божество, Єдина Сило!

Сьогодні соборно стоїмо перед Твоїм обличчям у цьому святому храмі і спільно дякуємо Тобі. Дякуємо Тобі за дар свободи незалежної, вільної Української держави.

Сьогодні благаємо Тебе, Господи, навчи нас Твоєї премудрості, сповни нас Твоєю силою! Навчи нас, що істинна свобода — це здатність чинити добро. Пошли мудрість нашій владі, силу перемоги нашому воїнству.

Просимо Тебе, поблагослови нашу Батьківщину справедливим, справжнім Твоїм небесним миром!

Благаємо Тебе, допоможи нашому славному воїнству звільнити всіх тих, які перебувають під окупацією! Ти сам, Владико, допоможи звільнити всіх полонених, зціли всіх поранених, віднайди всіх, які безвісти пропали! Поверни додому всіх розсіяних, допоможи відбудувати все знищене! Допоможи зцілити травму цієї війни, яка завдає стільки болю нашому народові!

Мати Божа, Нерушимая Стіно, Київська Оранто, покривай нашу Батьківщину, наші міста і села Твоїм материнським покровом.

Святий рівноапостольний великий князе Володимире, рівноапостольна княгине Ольго, страстотерпці Борисе та Глібе, і всі святі праведники української землі, моліться й захищайте Ваш народ!

Нехай благословиться і святиться всечесне та величне ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь».

Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України
Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae