Архиєпископ Кельна відвідав Патріарший собор у Києві

17 серпня 2024

16 серпня, у межах візиту до України, архиєпископ Кельна кардинал Райнер Марія Велькі відвідав Патріарший собор Воскресіння Христового у Києві. Завершальним етапом відвідин України стала зустріч кардинала з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом.

Архиєпископ Кельна відвідав Патріарший собор у Києві

Метою шестиденного візиту в Україну для архиєпископа Кельна було виявлення солідарності з Церквою та українським народом, який страждає від російської агресії. Про це пише Департамент інформації УГКЦ.

З кардиналом Райнер Марією Велькі приїхали також директор департаменту «Глобальна Церква» Надім Амманн і директор відділу комунікації архиєпархії Кельна Вольфрам Ебергардт.

«Важливо, щоб ви тут, в Україні, відчували і розуміли, що ви не самі, що ми беремо участь у стражданнях вашого народу, у стражданнях Церкви, і що ми разом з вами на цьому шляху», — зазначив кардинал Райнер Марія Велькі.


Під час зустрічі Блаженніший Святослав щиро подякував кардиналові, а також у його особі всьому німецькому народові за незмінну підтримку та солідарність з Україною.

Кардинал Велькі, відвідавши крипту Патріаршого собору, де спочиває світлої пам’яті блаженніший Любомир Гузар, вкотре підкреслив важливість єдності християн у скрутні часи.


«Я відвідав різні проєкти, зокрема ті, що здійснюються Церквою, яка чудово допомагає людям у скруті і стоїть на боці тих, хто потребує допомоги. Це для мене є зміцненням моєї власної віри», — зазначив архиєпископ Кельна, підсумувавши свій візит.

Додамо, що візит кардинала Райнера Марії Велькі в Україну розпочався зі Львова.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae