Глава УГКЦ освятив у Страдчі Духовно-психологічний реабілітаційний центр імені блаженнішого Любомира Гузара

26 червня 2023

У понеділок, 26 червня, на святій Страдецькій горі, у будинку паломника, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав освятив і благословив Духовно-психологічний реабілітаційний центр імені блаженнішого Любомира Гузара.

Глава УГКЦ освятив у Страдчі Духовно-психологічний реабілітаційний центр імені блаженнішого Любомира Гузара

«Дуже знаменно, що саме тут, у Страдчі, ми сьогодні поблагословили Дім паломника, який також можна назвати простором лікування ран війни, центром реабілітації наших бійців і всіх, хто зранений цією війною, — зазначив Блаженніший Святослав. — Ми всі добре пам’ятаємо, що патріарх Любомир, ще як правлячий архиєрей Львівської архиєпархії, почав розвивати це місце паломництва». Про це інформує Департамент інформації УГКЦ.

Корпус Духовно-психологічного реабілітаційного центру імені блаженнішого Любомира Гузара було освячено в День пам’яті блаженних страдецьких новомучеників УГКЦ о. Миколи Конрада та дяка Володимира Прийми. Центр має капличку, велику залу та кілька кімнат, де працюватимуть психологи для зцілення посттравматичного стресового розладу всіх, хто шукає духовної і психологічної розради.

Зокрема, у Духовно-реабілітаційному центрі прийматимуть і українських військових. За словами о. Івана Колтуна, військові матимуть змогу протягом трьох днів проходити реабілітацію, щоби бути готовими повернутися до родин. Люди на війні зранені та стривожені, тому з ними працюватимуть психологи.

«Ми віримо, що в цьому святому місці, де є храм, у якому щоденно служиться Літургія, Хресна дорога, за молитвами блаженних і Богородиці Страдецької вони якнайшвидше і якнайкраще отримуватимуть психологічне, психічне, духовне зцілення, аби воз’єднатися зі своїми сім’ями, які на них так чекають», — зазначив о. Іван Колтун.

Глава Церкви подякував о. Іванові Колтуну й усім жертводавцям за титанічну працю. А також наголосив, що відкриття такого центру — це маленька перемога, — перемога добра над злом, перемога України над її ворогами і перемога любові й миру, яка тільки тут буде щораз більше ставати явною.

«Нехай Господь Бог нашим благословенням тут пошле своїх світлих ангелів. Нехай Господь Бог силою і діянням Святого Духа тут зціляє людей від їхніх травм, ран душевних і тілесних, які завдає ця страшна війна. Нехай цей будинок буде лічницею душ і тіл усіх тих, хто на цю Страдецьку гору приходитимуть», — побажав Блаженніший Святослав.

Як ми повідомляли, 26 червня 2023 року відбулася Всеукраїнська проща до Страдчу.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae