Глава УГКЦ до відповідального за СДМ у Лісабоні: «Дайте нашій молоді відчути, що вони мають мільйони братів і сестер»

16 липня 2023

15 липня під час Молебня до Пресвятої Богородиці у Зарваниці Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав доручив опіці єпископа Амеріко Мануєля Алвеса Аґуяра, відповідального за організацію Світового дня молоді 2023 в Лісабоні, українську молодь, яка вже за два тижні вирушить до Португалії.

Глава УГКЦ до відповідального за СДМ у Лісабоні: «Дайте нашій молоді відчути, що вони мають мільйони братів і сестер»

З України, за словами Патріарха, до Лісабона на Світові дні молоді, які відбудуться від 1 до 6 серпня, хотіли б поїхати тисячі молодих людей, але війна не пускає. «Поїдуть наші бойові дівчата. Вони потрясуть Європою і світом та скажуть правду про війну в Україні», — переконаний Глава УГКЦ. Про це зазначає Департамент інформації УГКЦ.

Блаженніший Святослав подякував єпископу Амеріко за те, що він приїхав в Україну, щоб послухати українську молодь і почути її біль. Тягар війни, за його словами, найбільше впав на плечі саме молоді: «Це нашу молодь сьогодні розпинає російський злочинець. Колись, можливо, ми ще довідаємося про всіх героїв, яких ще сьогодні не знаємо».

Відтак Глава Церкви передав українську молодь під опіку єпископа Амеріко.

«Владико, я сьогодні хочу передати вам у руки нашу молодь. Покріпіть їх у вірі! Дайте їм відчути, що вони мають мільйони братів і сестер в усьому світі, які їх підтримують, які моляться за Україну, які допомагають нам годувати голодних і рятувати тих, кого війна і російський агресор прирікають на смерть і в кого забирають право на життя. Заопікуйтеся нашою молоддю!» — попросив Глава УГКЦ голову оргкомітету СДМ у Лісабоні.


Зустріч єпископа Амеріко Аґуяра з українською молодю

Варто зазначити, що 15 липня в межах Всеукраїнської прощі до Зарваниці українська молодь зустрілася з головою організаційного комітету Світового дня молоді (СДМ) 2023 року в Лісабоні єпископом-помічником Лісабонської патріаршої архидієцезії Амеріко Мануєлем Алвесом Аґуяром.

Єпископ Амеріко у своєму слові зазначив, що оскільки Папа Франциск просив дійти до всіх молодих людей, особливо тих, які не зможуть приїхати до Лісабона, тому він сьогодні в Україні. Голова оргкомітету СДМ розповів, що перед приїздом до Зарваниці відвідав Марсове поле у Львові, де поховані молоді українські захисники. Там пережив велике зворушення.

Українську молодь владика Амеріко закликав не боятися мріяти. «Мої дорогі молоді друзі з України, — звернувся він, — не бійтеся мріяти! Бажаю вам сили, щоб боротися! Будьте творчими! Світові дні молоді — це зустріч, яка дозволяє долати всі перепони. Я прибув з Португалії з Фатімською Богородицею у своєму серці. Як гарно зустрітися з Богородицею і тут, в Україні. У серці Мами залишаємо наші радощі, наш сум, всі наші сльози й усмішки. Я прибув сюди, щоб молитися з вами, за вас і за всіх, хто зараз героїчно захищає свою країну. Молодь у Лісабоні вже чекає, щоб прийняти тих, хто прибуде з відкритими раменами. А тих, хто не зможе прибути або вже є у небі, я привезу в Лісабон у своєму серці». Відтак завершив своє слово українською мовою: «Слава Україні!»

Варто зазначити, що метою візиту голови організаційного комітету СДМ в Україну є вияв солідарності світової молодіжної спільноти з українською молоддю, а також спілкування з тими молодими людьми, які через війну не зможуть побувати в Лісабоні, а доєднаються до події дистанційно.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae