Глава УГКЦ до Дня матері: «Кожна дитина назавжди пам’ятає дотик своєї матері»

9 травня 2021

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового привітав усіх матерів зі святом Матері.

Глава УГКЦ до Дня матері: «Кожна дитина назавжди пам’ятає дотик своєї матері»

«Ми сьогодні святкуємо свято Матері — найдорожчої особи в нашому житті. Хочу сьогодні щиро привітати всіх матерів України, які, можливо, сьогодні по-особливому переживають свою тотожність, ідентичність. Ми запитували себе, що означає бути християнином, а сьогодні нехай кожна мама дасть собі відповідь, що означає бути матір’ю?», — сказав проповідник.

Бачите, каже він, ваша дитина, яку Господь Бог вам дарує, саме торкаючись вашого тіла, починає пізнавати світ, у який приходить. Ваша особа для вашої дитини є дорогою пізнавання, досвідчення, ким вона є і що означає жити у тому світі.

Святий папа Іван Павло ІІ говорив, що наше з вами тіло так само, як і тіло Воскреслого Спасителя, є таїнством присутності особи у тому матеріальному і видимому світі. «Тіло — це не річ. Наше тіло — це дорога. Дорога до зустрічі. Думаю, що кожна дитина назавжди пам’ятає дотик своєї матері. Кажуть психологи, що наше тіло має свою пам’ять про маму», — відзначив Блаженніший Святослав.

«Я дуже хотів би, — наголосив Предстоятель, — щоби через той досвід дотику до постаті мами кожна дитина могла торкнутися, досвідчити присутність між нами Воскреслого Спасителя. Бо кожна мама повинна відкрити двері у життя своїй дитині не тільки у цьому видимому матеріальному обмеженому світі. Вона повинна передати йому свій досвід віри і вести його у життя вічне».

«Нехай це материнське серце, яке особливо відчуває дар життя, буде дорогою до життя вічного кожній дитині. Щоб ми тоді разом могли втішатися, що майбутні покоління приймуть цю вістку Євангелія. І щоб у нашому житті сповнилося ось ці слова, якими закінчує сьогодні євангелист свою розповідь: Це все сказано, написано і досвідченого, щоб чи, які слухаєте і вірите мали життя і мали життя вічне в Його ім’я», — побажав усім і кожному духовний лідер.

Фото: Олександр Савранський
За матеріалами Департаменту інформації УГКЦ
Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae