Владика Василій Тучапець здійснив Чин похорону вбитого в Ізюмі дитячого письменника Володимира Вакуленка

9 грудня 2022

Екзарх Харківський владика Василій Тучапець та архиєпископ-емерит Ігор Ісіченко здійснили Чин похорону дитячого письменника Володимира Вакуленка, який був вбитий окупантами в місті Ізюмі.

Владика Василій Тучапець здійснив Чин похорону вбитого в Ізюмі дитячого письменника Володимира Вакуленка

Парастас та прощання з покійним письменником відбулися у Свято-Дмитрівському храмі УГКЦ міста Харкова.

На кришку лакованої труни поклали великий букет білих хризантем та виріб у вигляді синьо-жовтого серця. Саму труну накрили прапором України.

Попрощатися з батьком прийшов 14-річний син Володимира Вакуленка Віталій.

Після похоронних богослужінь Вакуленка поховали на Харківському міському цвинтарі №2.

Володимир Вакуленко— український дитячий письменник, автор 13 книг. Володимир разом із 14-річним сином з аутичним розладом жив у селі Капитолівка за Ізюмом, був викрадений росіянами ще в березні. Доля письменника після викрадення російськими військовими була невідомою до кінця листопада. Місяцями його шукали родина, розслідувачі з Truth Hounds, колеги-письменники/ці з Українського ПЕН, журналісти та волонтери. 28 листопада батьки Володимира отримали офіційну звістку про те, що сина вбили і поховали в Ізюмському лісі, в могилі №319, серед 450 інших жертв російських окупантів.

Під час окупації Володимир Вакуленко вів щоденник, який сховав перед викраденням окупантами. У Літмузеї планують розшифровувати рукопис.

Фото: В’ячеслав Мавричев/Суспільне Харків
Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae