У Ватикані розпочалася друга сесія XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів

2 жовтня 2024

2 жовтня у Ватикані відбулося офіційне відкриття другої сесії XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів, тема якої — «Задля синодальної Церкви: сопричастя, участь і місія». Синодальні зібрання триватимуть до 27 жовтня 2024 року.

У Ватикані розпочалася друга сесія XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів

Делегатами Української Греко-Католицької Церкви на другій сесії XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів є: Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, і владика Богдан Дзюрах, апостольський екзарх для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії. Про це пише Департамент інформації УГКЦ.

Під час Святої Меси на площі Святого Петра у Ватикані з нагоди відкриття другої сесії синодальної асамблеї Святіший Отець Франциск сказав, що Синод — це подорож, під час якої «Господь вкладає в наші руки історію, мрії та сподівання великого народу». «Прямуймо вперед разом. Відкриймося на слухання Господа. І дозвольмо, щоб нас вів свіжий подих Святого Духа», — закликав Римський Архиєрей учасників Синоду. Завершуючи проповідь, Папа Франциск оголосив 7 жовтня Днем молитви і посту за мир у світі.

Додамо, що напередодні засідання Папського Синоду, 30 вересня, відбулася дводенна духовна віднова для учасників синодальної асамблеї. Реколекції завершилися 1 жовтня покаянним богослужінням у соборі Святого Петра.

Фото: Vatican Media
Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae