Мельбурнський єпарх здійснив душпастирський візит на Північ Австралії

9 січня 2024

6–7 січня владика Микола Бичок, Мельбурнський єпарх, разом із о. Ігорем Головком, синкелом у справах духовенства Мельбурнської єпархії, перебували з душпастирським візитом у Дарвіні (Північна Територія Австралії). У межах цього візиту вони взяли участь у спільному Святвечорі та відслужили для українських вірних Божественну Літургію.

Мельбурнський єпарх здійснив душпастирський візит на Північ Австралії

Про це йдеться на сайті Мельбурнської єпархії Святих апостолів Петра і Павла.

Місто Дарвін — один із найвіддаленіших місійних осередків Мельбурнської єпархії. Тож кожні душпастирські відвідини є особливою нагодою для вірних приступити до Святих Тайн, долучитися до Літургії українською мовою і, врешті-решт, зібратися разом.

6 січня у парафіяльному залі катедрального храму Святої Марії Зірки морів у м. Дарвін відбувся спільний український Святвечір, на якому також були присутні представники місцевого католицького духовенства. На спільну Святу вечерю зібралося понад 35 осіб.

«Можливо, для багатьох присутніх українців, зокрема для людей, які приїхали зі Сходу України, це був перший такий досвід традиційного Святвечора із 12 пісними стравами на столі. Ми багато колядували, віншували і ділилися радістю свята Богоявлення Господнього», — поділився владика Микола.

Також під час цієї спільної вечері єпископ розповів присутнім про основну місію Української Греко-Католицької Церкви в Австралії, Новій Зеландії та Океанії — зібрати всіх наших людей разом у єдину спільноту, тому що зараз, як ніколи, важливо бути єдиними.

7 січня владика Микола звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Святого Духа в передмісті Дарвіна.

Звертаючись до вірних під час проповіді, єпарх приділив особливу увагу особі св. Івана Хрестителя та прикладу його життя для нас: «Сьогодні святкуємо Собор святого Івана Хрестителя, про якого сам Христос говорить: „… що між народженими з жінок нема нікого більшого понад Йоана“ (Лк. 7, 28). Він був голосом вопіющого в пустині. Він був голосом правди серед народу. Він був голосом правди щодо самого царя Ірода, не побоявся прийти до нього і вказати йому на його гріх. Сьогодні ввесь український народ є голосом правди у світі, яка інколи ріже вухо багатьом могутнім світу цього і не є прийнятною. Нехай і наш голос в Австралії не задрижить бути голосом Івана Хрестителя сьогодні», — закликав архиєрей.

Богослужіння завершилося Чином освячення води. Єпископ щедро окропив присутніх Йорданською водою.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae