Глава УГКЦ у 291-й день війни: «Сила Христа виявляється у відвазі та вдачі нашої прекрасної молоді, яка під час війни посвятила себе Христові»

11 грудня 2022

Ми всі разом як Церква хочемо бути спільнотою справжніх, живих стосунків. І, допомагаючи один одному, повинні зростати в них та особливо підтримувати, молитися, супроводжувати нашу героїчну українську молодь. На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ у щоденному відеозверненні у 291-й день повномасштабної війни, яку Росія принесла на мирну українську землю.

Глава УГКЦ у 291-й день війни: «Сила Христа виявляється у відвазі та вдачі нашої прекрасної молоді, яка під час війни посвятила себе Христові»

Предстоятель, коментуючи ранкові воєнні новини, повідомив, що осердям військового протистояння продовжує бути Донеччина, зокрема міста Бахмут і Авдіївка. Також за останню ніч ворог випустив майже 50 снарядів по трьох громадах Дніпропетровщини, шість разів обстріляв градами й іншою зброєю мужнє місто Нікополь. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

У цей день Блаженніший Святослав звернув увагу на українську молодь. «Ми бачимо, що ключем краси, мужності, стійкості нашої молоді є віра, — віра в перемогу добра. Для християн добром, яке завжди перемагає, є Ісус Христос — наш Господь і Спаситель», — констатував Патріарх.

Глава Церкви попросив усіх, хто має можливість іти до храму, взяти зі собою в молитві наших дівчат і хлопців, які є на фронті й не мають змоги бути на Службі Божій, а також тих, які перебувають на окупованих територіях і кому ворог закрив дорогу до церкви.

Блаженніший Святослав наголосив, що людина росте і розвивається, пізнає себе й інших людей саме через будування стосунків із ними.

«Молода людина відкриває себе, свої здібності, пізнає Богом дані енергії, які пробуджуються в її особі лише тоді, коли вона виходить назустріч іншій людині, коли зустрічається із Господом Богом. Ісус Христос є молодим серед молоді, щоби бути прикладом для неї і посвятити її Богові», — сказав Глава УГКЦ.

«Ісус Христос жив, проповідував і помер на хресті в молодому віці, який називають дорослою юністю. Бути молодим не просто в сучасному світі, але так прекрасно. Тому що саме юність інколи порівнюють із весною людини. Саме від того, як ми прожили цей період, залежить усе життя, бо під час юності закладаються його основи», — додав Патріарх.

На його переконання, юність — це час унікальної творчості, пошуку, мрій, а також здатності ті мрії зробити дійсністю. Життя, яке Господь дарує молодим людям, є найціннішим даром, і так важливо прожити його правильно, відкриваючи у стосунку з живим Богом — Господом нашим Ісусом Христом.

«Сьогодні Ісус Христос в Україні є молодим серед молоді. Це Він є змістом, основою відродження українського народу», — ствердив архиєрей.

«У наших парафіях, у громадах, молодь склала обіцянку бути вірною Богові, бо усвідомила, що лише так можна закласти справжні тверді основи для успішного, повноцінного життя навіть серед війни», — нагадав і заохотив до вірності Христові Предстоятель УГКЦ.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae