Владика Венедикт Алексійчук очолив Всеамериканський з’їзд спільноти «Матері в молитві» в Чикаго

20 жовтня 2023

13–15 жовтня за участю єпископа єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у м. Чикаго (штат Іллінойс, США) владики Венедикта Алексійчука відбувся Всеамериканський з’їзд спільноти «Матері в молитві» на території Чиказької єпархії.

Владика Венедикт Алексійчук очолив Всеамериканський з’їзд спільноти «Матері в молитві» в Чикаго

Як розповів у коментарі Департаменту інформації УГКЦ владика Венедикт Алексійчук, участь у з’їзді взяло понад 100 учасниць від Бостона до Чикаго.

Програма з’їзду тривала три дні. Матері відвідали храм Обручника Йосифа у м. Чикаго, де разом із владикою Венедиктом молилися за Україну і мали духовну науку. Наступного дня на парафії Непорочного Зачаття (м. Палатайн) спільнота мала духовно-мистецьку програму. Важливим моментом дня була робоча зустріч лідерів спільнот «Матері у молитві» з архиєреєм. На ній обговорили виклики, потреби і проблеми, зокрема особливості функціонування спільнот у США.

У неділю, 15 жовтня, кульмінацією дня стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку звершив владика Венедикт у катедральному соборі Святого Миколая у співслужінні духовенства.

У проповіді єпископ запевнив «Матерів у молитві», що Христос завжди і повсякчас присутній у нашому житті. На його переконання, для Христа не стоїть питання, щоб щось не зробити, коли ми просимо, бо Він може зробити все. «Важливим є питання нашої довіри. Нам важливо мати довіру до Бога, а коли ми довіряємо, тоді Бог може діяти через нас», — переконаний архиєрей.

«Найперше дуже важливо мати наш особистий досвід Бога, тоді можемо євангелізувати. Бо сучасний світ говорить багато про євангелізацію, але не можна говорити про те, що ти сам не досвідчив чи не пережив. Не можеш дати те, чого сам не маєш», — додав владика Венедикт.

Завершилася програма з’їзду екскурсією Українським селом, Національним музеєм, відвідинами собору Святих Володимира та Ольги, який, до слова, нещодавно відсвяткував два ювілеї: 55-річчя освячення каменя під будівництво храму та 50-річчя його урочистого освячення.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae