У Бразилії освятили монумент святого Йосафата

15 червня 2023

8 червня у парафії Святого священномученика Йосафата м. Прудентополіс (Бразилія) відбулося благословення ювілейного монумента.

У Бразилії освятили монумент святого Йосафата

У свято Торжестенного поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крові Господа нашого Ісуса Христа за григоріанським календарем велика кількість парафіян зібралася, щоби взяти участь у Божественній Літургії, яку відслужив владика Мирон Мазур, правлячий єпископ єпархії Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ, у співслужінні з о. Антонієм Зубиком, ЧСВВ, протоігуменом Провінції святого Йосифа, місцевим парохом о. Діонісієм Горбусем, ЧСВВ, та о. Маріо Дачишиним, ЧСВВ. Про це інформує пресслужба Василіанського чину Святого Йосафата.

Після богослужіння відбулася процесійна хода з Пресвятою Євхаристією, а відтак благословення вхідного порталу до кладовища. У мозаїках увіковічнено пам’ять святого священномученика Йосафата. Крім того, у цій релігійно-мистецькій пам’ятці зображено святого Йосифа Обручника — покровителя Провінції отців василіан у Бразилії та подію Христового воскресіння. Автор мозаїк — Едуарда Моврова з Куритиби.


Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae