Церкви спільно вітають український народ із Різдвом Христовим

25 грудня 2023

«Та Ангол промовив до них: Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь» (Єв. від Луки 2, 10-11).

Церкви спільно вітають український народ із Різдвом Христовим

РІЗДВЯНЕ ПРИВІТАННЯ

Осяйна зірка, що вказує шлях до Божого спасіння – до Христа, зійшла в темні часи. Сталося це після сотень років мовчання, коли пророцьке слово лунало дуже рідко і людям здавалося, ніби Бог забув Свій поневолений народ.

Сьогодні українці борються з тим самим відчаєм, болем втрат, насильством, несправедливістю і свавіллям сильних цього світу. Як в ті давні часи, ми стикаємось з найгіршими проявами людського гріха. Здається, що зло і темрява вийшли війною проти самої ідеї добра, свободи, гідності і всього, що походить від Бога. Але й посеред усього зла ми можемо бачити Божу благодать та Його любов, яка підтримує нас та дає надію!

Хтось скаже: «Як може добрий та люблячий Бог допускати всі ці страждання? Чому Він не зупинить зло?» Існують непорушні духовні закони. Коли люди добровільно обирають гріх і відвертаються від Христа, зло прогресує. Але той, хто покладає свою надію на Бога і Його силу і отримує Його допомогу та спасіння в Ісусі Христі, не буде посоромлений. Ісус сказав: «Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!» (Єв. від Івана 16:33). Тож будьмо відважними та зміцняймося вірою у Всемогутнього Бога! У вірі та єдності наша сила!

Ми вже маємо добрі свідоцтва героїв віри: патріархів, пророків, апостолів, всіх святих, що зустрічались у світі зі скорботами, болем, спротивом зла і темряви, але покладаючи надію на Бога і Його силу, шукаючи Його праведності та обираючи Його волю, отримували Божу допомогу. Там, де здавалось, не було вже жодної надії, могутня Божа рука творила дива, проявлялась потужна Божа сила!

Святе Письмо говорить: «Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!» (Приповісті 3:5). Тож не покладаймося лише на розум людський, лише на власні сили і здібності, але на Бога покладаймо свою надію!

До Бога молимося про Його благодать та перемогу для нашої країни, про надприродний захист для наших воїнів, про втіху для всіх страждаючих та скорботних, про відновлення та процвітання України як духовної та хлібної житниці, як простору гідності та свободи!

Мира, любові, злагоди та добробуту вам і вашим родинам!

Христос народився! – Славімо Його!

ВАЛЕРІЙ АНТОНЮК,
Голова Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-Баптистів

СТАНІСЛАВ НОСОВ,
Старший єпископ Церкви Адвентистів сьомого дня в Україні

МАРКОС ОГАНЕСЯН,
Єпископ Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви

ЛЕОНІД ПАДУН,
Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви

ОЛЕКСАНДР ЯЗЛОВЕЦЬКИЙ,
Єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви

ІГОР РУДЗІК,
Секретар Синоду Української Лютеранської Церкви

АНДРІЙ ХІМʼЯК,
Єпископ-помічник Київської Архиєпархії,
Секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae