При Патріаршому соборі УГКЦ відбулася церемонія вручення «Ордену Святого Пантелеймона» українським медикам

28 липня 2024

27 липня, у свято св. Пантелеймона і День медичного працівника, при Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відбулася урочиста церемонія нагородження лікарів «Орденом Святого Пантелеймона».

При Патріаршому соборі УГКЦ відбулася церемонія вручення «Ордену Святого Пантелеймона» українським медикам

Найвищою відомчою відзнакою у сфері медицини нагородили видатних медиків з усіх областей України у номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» серед цивільних медиків. Також нагороди отримали військові медики у номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором». Про це пише Департамент інформації УГКЦ.

Фото з фейсбук-сторінки владики Олександра ДрабинкаФото з фейсбук-сторінки владики Олександра Драбинка

Цього року «Орденом Святого Пантелеймона» нагородили також Отця і Главу УГКЦ Блаженнішого Святослава, який, за словами Голови Поважної ради нагороди Василя Князевича, є людиною, яка говорила щодень звернення до світу, що ми є, що ми стоїмо, що ми боремося.


У подячному слові Блаженніший Святослав зазначив, що присвячує цю відзнаку медичним капеланам.

«Я хочу її присвятити медичним капеланам і дуже прошу вас усіх, особливо тих, які очолюють наші медичні заклади, допустити медичних капеланів до своїх колективів. Я хочу цю відзнаку присвятити дуже потужній жінці-монахині, сестрі Севастіяні Карвацькій, яка очолює окремий відділ душпастирства охорони здоров’я нашої Церкви», — зазначив Предстоятель.

«Сьогодні, в цій хвилині, відбувається величезна медична проща медпрацівників до Зарваниці, і ми розуміємо, що не тільки наші пацієнти, хворі, потребують духовної пастирської опіки, але й наші медики. Ви потребуєте любові, уваги вашої Церкви. Багато медичних працівників говорили, що вони працюють на межі вигорання, хтось про вас мусить подбати. Знайте, що ваша Церква про вас дбає, а наші медичні капелани хочуть бути поруч, щоб вам послужити. Вам, улюбленим, дорогим медичним працівникам, лікарям, медсестрам, сьогодні велика шана. А ця нагорода — для медичних капеланів УГКЦ», — наголосив Блаженніший Святослав.


Варто додати, що відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae