Одеський екзарх освятив і передав ЗСУ автомобіль-рефрижератор

17 березня 2024

15 березня владика Михайло Бубній, Одеський екзарх, на території катедрального храму Святого апостола Андрія Первозванного в Одесі освятив автомобіль-рефрижератор для перевезення полеглих захисників України та позашляховик, які прямують на фронт.

Одеський екзарх освятив і передав ЗСУ автомобіль-рефрижератор

На освяченні були присутні представники регіонального управління «Південь» Сил територіальної оборони Збройних сил України, військові капелани о. Руслан Остафій, о. Олександр Смеречинський, парох парафії Всіх святих українського народу о. Ігор Ворона, волонтери з Івано-Франківщини і м. Южноукраїнськ. Про це повідомляє пресслужба екзархату.

«Не хотілося б передавати такий автомобіль-рефрижератор, тому що він служитиме для того, щоб перевозити наших воїнів, які віддали своє життя. Але й такі автомобілі потрібні в час війни. Можна сказати, це не стільки військовий, стратегічний жест нашої Церкви для Збройних сил України, а гуманітарний. Це — наш обов’язок: поховати і гідно переставити на той світ тіла загиблих захисників України», — зазначив владика Михайло, звертаючись до присутніх.

«Ми щодня молимося за наших захисників, захисниць, за те, щоб Господь подарував нам цю довгоочікувану перемогу. І сьогодні, передаючи вам цей автомобіль, хочемо висловити велику вдячність найперше тим воїнам, які віддали своє життя за волю й незалежність України. Україна вже 2 роки бореться з російською агресією і стоїть завдяки відважним хлопцям та дівчатам, що стоять й обороняють нашу державу.

Передаємо вам цей автомобіль, щоби він також допоміг наблизити нашу перемогу, щоби допомагав служити потребам військових. Україна вистоїть! Ми в цьому навіть і не сумніваємося», — завершив правлячий екзарх Одеського екзархату УГКЦ.

Автомобіль придбав й облаштував Благодійний фонд «Мирне небо», що діє в парафії Всіх святих українського народу в м. Южноукраїнськ. Це вже 47-й автомобіль, який «Мирне небо» на чолі з парохом парафії о. Ігорем Вороною і головою фонду Сергієм Пелюхом передав на фронт нашим захисникам.

Авто для перевезення полеглих воїнів було придбано за фінансової підтримки екзарха Одеського владики Михайла Бубнія, економа Одеського екзархату о. Миколи Слободяна, парафіян Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові, п. Інни Валкер із США, вірних парафії Святого Івана Хрестителя з Нью-Джерсі та вірних Канади. Позашляховик подарував п. Чарльз Купер з Великобританії.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae