Князівська родина Ліхтенштейну помолилася з українською громадою у храмі Різдва Пресвятої Богородиці

12 вересня 2024

У неділю, 8 вересня 2024 року, Його Високість принц Алоїз, спадкоємний принц Князівства Ліхтенштейн та Її Королівська Високість принцеса Софі, а також місцеві мешканці взяли участь у парафіяльному святі української громади у місті Вадуц князівства Ліхтенштейн.

Князівська родина Ліхтенштейну помолилася з українською громадою у храмі Різдва Пресвятої Богородиці

У своєму привітальному слові Його Високість принц Алоїз подякував за теплі слова на його адресу та висловив велику радість і захоплення від Божественної Літургії, в якій він та його дружина мали честь взяти участь. Принц висловив співчуття всьому українському народу в цей дуже складний час і запевнив усіх у своїх молитвах за встановлення миру та за людей, які страждають в Україні. Про це написав Департамент інформації УГКЦ із посиланням на парафію Різдва Пресвятої Богородиці у Ліхтенштейні.

Божественну Літургію у катедральному соборі Св. Флоріна у Вадуці, в столиці Ліхтенштейну очолив Генеральний вікарій для вірних Східних Католицьких Церков в Австрії о. Юрій Коласа у співслужінні з о. д-ром Василем Демчуком, який з благословення Його Високопреосвященства Бенно Ельбса, Апостольського Адміністратора Вадуцької архиєпархії, здійснює душпастирську опіку над вимушено переселеними особами з України в Ліхтенштейні.

Отець Коласа привітав монарше подружжя та всіх присутніх українців від імені Блаженнішого Святослава, Глави Української Греко-Католицької Церкви, Його Високопреосвященства Бенно Ельбса, Апостольського Адміністратора Вадуцької архиєпархії, та Крістофа кардинала Шенборна, Ординарія для вірних Східних Католицьких Церков в Австрії. Коласа подякував громадянам Ліхтенштейну за солідарність, співчуття, згуртованість та підтримку України під час цієї загарбницької війни.

По закінченню Божественної Літургії отець Василій Демчук поблагословив українських дітей на новий навчальний рік та щиро подякував князівській родині та місцевим жителям, представникам органів влади за притулок і за підтримку української громади у Князівстві Ліхтенштейн. Ця історична подія відбулася завдяки величезним зусиллям та наполегливій праці отця Василя Демчука, який старанно опікується українцями, організовує збір гуманітарної допомоги для України та активно сприяє розвитку української громади у Ліхтенштейні та в Австрійській дієцезії Фельдкірх.


Цей день надав велику підтримку українцям, які знайшли притулок у Ліхтенштейні, завдяки нашій Церкві, яка сьогодні дуже піклується про своїх вірних і є джерелом зцілення, впевненості та надії.

Цей історичний факт став не лише духовним святом, але й жестом глибокої підтримки, яка підкреслила і засвідчила про важливість міжнародної солідарності для України і її народу зі сторони князівства Ліхтенштейну.

Кошти, які були зібрані на храмове свято, передані на закупівлю медикаментів та виробів медичного призначення для хворих і поранених, потребуючих в Україні.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae