Глава УГКЦ з душпастирським візитом відвідав Чернігівщину

12 липня 2023

У ці дні Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, із душпастирським візитом завітав до Ніжина і Прилук. Головна мета візиту — висловити і засвідчити свою підтримку нашим громадам і їхнім душпастирям у часи воєнного лихоліття. Також цей візит був нагодою побачити здобутки і труднощі, з якими зустрілися наші парафії у цих містах.

Глава УГКЦ з душпастирським візитом відвідав Чернігівщину

Передусім у Ніжині Глава УГКЦ відвідав осередок місцевого Карітасу. У ці дні там якраз відбувається дитячий літній табір. Блаженнішого Святослава зустрів о. Роман Пушка, настоятель місцевої парафії УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Під час зустрічі з працівниками Карітасу Чернігів говорили про головні напрямки та здобутки в діяльності осередку, про основні гуманітарні виклики, які спіткали український народ, та про перспективи розвитку благодійної діяльності в регіоні.

«Здійснюється моя мрія: я дуже мріяв, щоб у кожній нашій парафії діяв парафіяльний Карітас. Я тішуся, що у вас в Ніжині є такий осередок, де ми можемо просто ділитися вірою в Бога, який є Любов», — сказав Блаженніший Святослав.

Після спілкування з працівниками Благодійний фонд «Карітас Чернігів»та парафіянами, Верховний Архиєпископ мав бесіду з дітьми, які перебувають у денному таборі «Вільні й незалежні». Відповідаючи на їхнє запитання, розказав їм, скількома мовами володіє та надихнув своїм прикладом юні серця вивчати й пізнавати нове, відкривати для себе світ та допомагати людям.

«Я ніколи не міг собі усвідомити, що освіта дітей чи брак доступу до освіти можуть бути гуманітарною проблемою. Стати поруч із вчителем та з дитиною, яка має право на освіту, — то є нашим гуманітарним завданням», — зазначив Блаженніший Святослав.

Окрім осередку Предстоятель УГКЦ відвідав будівництво храму Святих Володимира та Ольги. Отець Роман Пушка розповів про нюанси зведення споруди та перспективи розвитку парафії: «Ми у майбутньому плануємо повністю використовувати храм для соціального служіння». У стінах храму пролунала благословенна молитва для скорішого завершення будівництва.

Ще однією локацією, де побував Глава УГКЦ, стало приміщення міської ради. Тут він зустрівся з Іриною Грозенко, заступницею міського голови. Пані Ірина висловила слова великої вдячності Блаженнішому Святославу за ту допомогу, яку надає Церква мешканцям міста та вимушеним переселенцям.

У Прилуках Предстоятеля УГКЦ зустрічав о. Дмитро Горнакевич, настоятель місцевої громади. Він показав як працює у Прилуках Карітас, де якраз відбувався майстер-клас з виготовлення цукерок.

Тоді прибули на місце, де триває спорудження храму УГКЦ. На території є пристосований для літургійних потреб вагончик, де відбулася зустріч з парафіянами. Блаженніший Святослав подякував вірним, що тримаються своєї Церкви і збираються у цьому вагончику на богослужіння. Помолившись спільно за перемогу і справедливий мир, Блаженніший Святослав завершив свій візит до Ніжина і Прилук.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae