Глава УГКЦ у Румунії помолився за упокій владики Василя Лостена

17 вересня 2024

16 вересня 2024 року, перебуваючи з душпастирським візитом у Румунії, Блаженіший Святослав, спільно з владикою Степаном Сусом та українськими священниками з Румунії, відслужив Панахиду за упокій новопереставленого владики Василя Лостена. Молитва відбулася у храмі Покрови Пресвятої Богородиці у м. Сігет, який покійний владика Василь допоміг збудувати.

Глава УГКЦ у Румунії помолився за упокій владики Василя Лостена

Цього ж дня Глава УГКЦ надіслав владиці Павлові Хомницькому, правлячому єпископу Стемфордської єпархії, листа-співчуття усім вірним цієї єпархії. У листі, зокрема, наголошено, що «постать владики Василя Лостена поєднала не тільки тисячоліття і століття, а й континенти, віддалені один від одного тисячами кілометрів». І факт, що молитва за упокій його душі відбулася у храмі УГКЦ в Румунії, який збудовано завдяки його щедрим пожертвам, є цьому твердженню ще одним доказом. Про це зазначає Департамент інформації УГКЦ.

Храм Покрови Пресвятої Богородиці у м. СігетХрам Покрови Пресвятої Богородиці у м. Сігет

Предстоятель УГКЦ відзначив, що владика Василь Лостен був найстарший за віком і хіротонією владика нашого Синоду, який своєю харизмою, рішучістю та своїм ентузіазмом був для всіх нас прикладом і Божим благословенням.


На завершення Панахиди Блаженніший Святослав закликав усіх вірних УГКЦ молитися, щоб милосердний Господь прийняв владику Василя у свої вічні оселі.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae