Згуртованості народу і мудрості можновладцям: ВРЦіРО звернулася до українців напередодні свят

23 грудня 2023

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій напередодні Різдва і Нового року опублікувала звернення до народу України. Вони запевнили, що своїми молитвами, словами і справами добра підтримують «народ, якій проходить вогняне випробування війною, жорстокою навалою».

Згуртованості народу і мудрості можновладцям: ВРЦіРО звернулася до українців напередодні свят

Представники релігійних спільнот побажали можновладцям мудрості, яка приведе до перемоги над ворогом і відбудови держави, а українцям побажали подолати все те, що нас ослаблює: корупцію, розбрат, сімейне насильство та інші гріхи й вади, — йдеться у документі, який подаємо повністю.

ЗВЕРНЕННЯ

Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій

до народу України

Дорогі українці!

Від імені релігійної спільноти, яка складає велику частину громадянського суспільства, ми звертаємось до всіх вас напередодні визначних релігійних свят і Нового 2024 року.

Віряни різних Церков і релігійних організацій продовжують своїми молитвами, словами і справами добра підтримувати наш народ, якій проходить вогняне випробування війною, жорстокою навалою.

В цей час важливо, щоб наш дух не згасав, тому ми зичимо усім вам Божої милості і сили, єдності і надії на те, що хоч би хто відвернувся від нас в цьому світі, Бог не залишить людей доброї волі.

Бог продовжує бути з гнаними, переслідуваними, з вдовами і сиротами, з тими, хто втратив близьку людину, хто поранений або хворий, з тими, хто сьогодні самовіддано, незважаючи на втому, продовжують захищати нас від жорстоких і підступних ворогів.

ad

Ми бажаємо мудрості усім можновладцям в рішеннях, які вони приймають, нехай вони ведуть до перемоги над російським агресором, будуть корисними для відновлення і розбудови України.

Ми бажаємо, щоби наш народ і в 2024 році залишався згуртованим, захищаючи не тільки нашу державну свободу та рідну землю, але також свободу від зла, захищаючи сімʼю та мораль — те, без чого не може бути кращого майбутнього для суспільства і країни. Для цього слід поборювати те, що ослаблює нас: корупцію, розбрат, сімейне насильство та інші гріхи й вади.

Нехай духовна радість свят примножує наші сили та допомагає серед викликів та випробувань сьогодення йти світлим шляхом правди та добра!

Київ, 20 грудня 2023 року

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae