Глава УГКЦ привітав владику Петра Стасюка з 80-річним ювілеєм

16 липня 2023

З нагоди 80-річчя з дня народження, Блаженніший Святослав привітав єпископа-емерита владику Петра Стасюка особисто та від імені Синоду Єпископів УГКЦ, відтак склав сердечну подяку та висловив визнання і похвалу за служіння.

Глава УГКЦ привітав владику Петра Стасюка з 80-річним ювілеєм

«Святкування Вашого ювілею — це велика подія для всіх нас, знак Божого благословення, — звернувся Блаженніший Святослав до владики Петра. — Разом із Вами заносимо перед престол Всевишнього наші молитви, дякуючи Йому за дар Вашого життя». Про це розповідає Департамент інформації УГКЦ.

У привітальному листі Предстоятель наголосив, що через своє служіння владика Петро Стасюк подає приклад доброго пастиря, який кладе душу за своїх овець. Відтак подякував йому за служіння та плекання на далекій Австралії української культури та ідентичності.

«Для тисяч вірних нашої Церкви, які в пошуках кращої долі опинилися на терені Австралії, Ви стали турботливим батьком, ревним проповідником Христової правди, захисником їхніх прав і свобод», — зазначив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ не оминув увагою й активної участі владики Петра Стасюка у діяльності Синоду Єпископів УГКЦ та багаторічного служіння в Патріаршій катехитичній комісії УГКЦ.

«Зичимо Вам рясних Божих благословень, допомоги Святого Духа в усіх Ваших починаннях на славу Божу та для добра нашої Церкви і народу — на многії і благії літа. Хай цей час, який ще призначить Вам Господь, буде мирним і благословенним», — побажав Блаженніший Святослав.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae