Глава УГКЦ привітав владику Браяна Байду з 15-річчям єпископської хіротонії

27 червня 2023

Правлячий єпикоп єпархії Торонто та Східної Канади владика Браян Байда відзначає 15-ту річницю єпископської хіротонії. З цієї нагоди Глава УГКЦ Блаженніший Святослав висловив вітання владиці та подякував за ревне служіння.

Глава УГКЦ привітав владику Браяна Байду з 15-річчям єпископської хіротонії

«Особисто та від імені Синоду Єпископів нашої Церкви вітаємо Вас з ювілеєм, який став великим благословенням для вірних нашої Церкви в Канаді. Дякуємо Господеві за дар Вашого життя, святительського служіння та за всі дари, якими Він дуже щедро Вас наділив», — йдеться у привітальному листі, як зазначає Департамент інформації УГКЦ.

Предстоятель нагадав, що рівно 15 років тому в катедральному соборі Святого Юрія м. Саскатун відбулася архиєрейська хіротонія владики Браяна Байди. Головним святителем у той день був митрополит Вінніпезький Лаврентій Гуцуляк, а співсвятителями — владики Михайло Вівчар і Кеннет Новаківський.

Глава Церкви склав єпископові сердечну подяку та висловив визнання і похвалу за архиєрейське служіння: «Ваше архиєрейське служіння характеризується пастирською турботою про вірних нашої Церкви, для яких Ви стали дбайливим батьком, ревним проповідником Христової правди, захисником їхніх прав і свобод. Священники у Вашій особі віднаходять приклад для наслідування в молитві та ділах милосердя».

У день 15-річчя єпископської хіротонії владики Браяна Блаженніший Святослав складає Господеві подяку за те, що покликав єпископа на дорогу жертовної посвяти Церкві.

«Прийміть наші сердечні вітання та побажання рясних Божих благословень, допомоги Святого Духа в усіх Ваших починаннях на славу Божу та длядобра нашої Церкви — на многії і благії літа», — побажав Предстоятель.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae