Глава УГКЦ привітав Апостольського нунція в Україні з 50-річчям: «Ваше служіння позначене великою любов’ю до нашого народу»

14 травня 2024

14 травня Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Вісвальдас Кульбокас відзначає 50-річчя від дня народження. Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав особисто привітав ювіляра з цієї нагоди.

Глава УГКЦ привітав Апостольського нунція в Україні з 50-річчям: «Ваше служіння позначене великою любов’ю до нашого народу»

Предстоятель УГКЦ подякував архиєпископові Кульбокасу за його служіння в Україні, яке розпочалося 2 роки тому і «позначене великою любов’ю до нашого народу». «Не можемо оминути увагою того, що з перших днів свого служіння в Києві Ви виголошуєте свої звернення чудовою українською мовою», — наголосив Блаженніший Святослав, як повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

У вітальному листі від імені Синоду Єпископів УГКЦ Патріарх зауважив, що своє 50-річчя Апостольський нунцій святкує під час великої війни, яку приніс на українську землю російський агресор. Однак важкі випробування цих двох складних років він долає «як вірний Христовий учень, несучи згорьованим людям світло надії на перемогу».

Блаженніший Святослав зауважив, що від початку війни нунцій не покидав України, що «з одного боку, є знаком від Святого Престолу про єдність із нашим багатостраждальним народом, а з іншого — свідченням Вашого чуйного ставлення до обставин, які ми переживаємо». Відтак згадав про спільне перебування у Нунціатурі в перші дні повномасштабної війни росії проти України. «Із вдячністю згадуємо наше спільне перебування в Нунціатурі в перші дні війни, коли столиця була зі всіх боків оточена російськими військами, а ми дякували Господу, що живі й побачили ранкове сонце», — зазначив Блаженніший Святослав.


Окрім цього, Патріарх подякував архиєпископові Кульбокасу за те, що він як дипломатичний представник Святішого Отця безперервно розповідає світовому співтовариству правду про український спротив агресору. «За це Вам щира подяка від усіх українців, а особливо від вірян Української Греко-Католицької Церкви. Хай Господь кріпить вас і надалі в цьому благородному служінні, яке для нас є тепер не менш важливим за шум оборонних гармат наших Збройних сил», — ствердив Глава УГКЦ.

«Хай Пресвята Богородиця та святі української землі будуть Вашими молільниками в усіх справах на славу нашого Спасителя Ісуса Христа, — побажав Блаженніший Святослав ювілярові. — Зичимо Вам, як найбільш очікуваний дар із небес, отримати звістку про завершення цієї війни. Хай Господь Бог наповнить радістю Ваше серце та обдарує Вас міцним здоров’ям на многії і благії літа!».


Блаженніший Святослав подарував нунцію свою нову книжку «Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!», у якій зібрано щоденні відеозвернення в перший рік повномасштабної війни росії проти України.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae