«Боже світло сяє навіть у темряві»: владика Михайло Колтун закликає до молитви за в’язнів і полонених

2 березня 2024

З нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння, який Українська Греко-Католицька Церква відзначає щороку в Неділю про блудного сина, владика Михайло Колтун, керівник Департаменту військового капеланства УГКЦ, закликав вірян молитися за ув’язнених і тисячі українців, які перебувають у полоні.

«Боже світло сяє навіть у темряві»: владика Михайло Колтун закликає до молитви за в’язнів і полонених

Про це йдеться в Пастирському слові владики Михайла Колтуна з нагоди Дня особливої уваги до в’язничного служіння, як інформує Департамент інформації УГКЦ.

«Передусім я повторюю це прохання, щоб ми пам’ятали про наших братів і сестер, про тисячі в’язнів війни, які потрапили в лабети до злочинного ворога і переживають повсякденний досвід катувань, принижень та вмирання, але й надії», — закликав владика Михайло.

Єпископ наголосив, що, крім повсякденної боротьби за визволення, полонені потребують молитви, адже незалежно від того, чи вчинив ув’язнений злочин, чи був несправедливо покараний, він часто стає жертвою гіркоти та гніву, самотності, страху й відчаю серед інших руйнівних емоцій.

«Деякі в’язні змушені жити в екстремальних обставинах насильства, байдужості, егоїзму, відчуження і забуття. Така дійсність спричиняє крихкість суспільства. Боже світло має велику силу сяяти навіть у їхній темряві. І вони не забуті Господом!» — зазначив він.

Владика Михайло також звернувся до вірян, які не відчувають особистого покликання виконувати таке складне служіння — відвідувати в’язнів або листуватися з ними, із закликом молитися за тих, хто перебуває у в’язниці і так потребує Христа.

«За свідченням наших капеланів, багато запеклих злочинців пережили надприродну переміну, пізнавши світло і любов Христа. Самі в’язні визнають, що диво навернення сталося в їхньому житті завдяки християнам, які заступалися за них у молитві», — йдеться в Пастирському слові керівника Департаменту військового капеланства.

Довідка

Відповідно до постанови 51-ї сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ (Чортків, 13–14 липня 2010 року Божого), було прийнято рішення в Неділю про блудного сина присвячувати особливу увагу душпастирській опіці в’язнів.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae