На парафії УГКЦ в Лондоні виставили мощі св. Бернадетти Субіру

2 листопада 2022

У неділю, 30 жовтня 2022 року, у катедральному соборі Пресвятої Родини в Лондоні (Великобританія), було виставлено мощі Святої Бернадетти Субіру.

На парафії УГКЦ в Лондоні виставили мощі св. Бернадетти Субіру

Молитовну частину очолив владика Кеннет Новаківський разом з духовенством. Про це зазначає пресслужба парафії Пресвятої родини у Лондоні.

Мощі святої Бернадетти знаходились в катедральному соборі протягом двох днів. За цей час кожний мав можливість приступити до мощей та скласти свої молитовні прохання, а також приступити до Святої Тайни Покаяння.

У вівторок, 1 листопада, відбулась Божественна Літургія, опісля благословення мощами, та їх повернення Святої Бернадетти до Люрду.

Довідка

Звичайна сільська побожна дівчина. Донька мірошника народилася 7 січня 1844 року Люрді. Дівчина хворіла астмою і туберкульозом кісток. Через це вона не росла. Родина з чотирма дітьми не була заможною. Їм часто бракувало їжі та грошей. Батько Франсуа настільки шкодував бідних, що пригощав їх у своїй хаті й роздавав борошно з млина. Невдовзі сім’я теж збідніла.

У 14 років Бернадетті вперше об’явилася Пресвята Богородиця у гроті, печері Масабель. З того часу французькій праведниці «красива благородна Пані» являлася ще 18 разів. Дівчина була щаслива від спілкування з Пречистою та щирих молитов і водночас пригнічена недовірою місцевої поліції. Бернадетту вважали фантазеркою і допитували, намагаючись відмовити ходити до печери Масабель. Щоразу поява Богородиці супроводжувалась розмовою, молитвою, сумними чи радісними вістями і проханнями молитись. Під час дев’ятої з’яви Діва Марія залишила людям чудесне, сповнене цілющої води джерело. І сьогодні паломники з усього світу цілують землю, скелю, де з’являлась Марія і п’ють та вмиваються водою з джерела.

Бернадетта стала монахинею. А маленький Люрд зазнав слави як один із найбільших католицьких центрів паломництва віруючих з Франції, Європи, а згодом і світу. У 1862 році місцевий єпископ написав пастирського листа про події в Люрді: “Ми заявляємо, що Непорочна Марія, Божа Мати, справді з’явилася Бернадетті Субіру дня 11 лютого 1858 року і в наступні дні (вісімнадцять разів) у ґроті Масабель поблизу міста Люрд. Ця з’ява має всі ознаки правдивості, і вірні мають слушність вірити в неї як у правдиву подію”. Одночасно єпископ звернувся до Апостольського Престолу в Римі з проханням сказати в цій важливій справі останнє слово. А вірних заохочував давати пожертвування на будову церкви біля печери…

Тут творяться численні чуда зцілення хворих до сьогоднішнього дня. Чудесні оздоровлення в Люрді були для інших, а Бернадетту вело до святості терпіння, її покликанням було терпіти за свої й людські гріхи.

Померла Бернадетта у 35 років. Після смерті її тіло виявилось нетлінним і зберігається у храмі Невері, Франція. Коли Апостольський Престол вивчив святе життя Бернадетти, а також різні чуда, що сталися завдяки її посередництву, Папа Пій XII вписав її ім’я 1933 року до лику Святих.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae