«Ми покликані намастити та загоїти рани терплячого тіла українського народу», — Блаженніший Святослав до духовенства Київської архиєпархії

7 березня 2023

У понеділок, 6 березня, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі священниками Київської архиєпархії, які в ці дні беруть участь у великопосних реколекціях на Житомирщині.

«Ми покликані намастити та загоїти рани терплячого тіла українського народу», — Блаженніший Святослав до духовенства Київської архиєпархії

Звертаючись до духовенства, Глава УГКЦ зазначив, що хоче цей час особливо присвятити духовенству Київської архиєпархії. «Дякую Богові й кожному з вас, що сьогодні можемо живими та здоровими зустрітися і разом розпочати цей час реколекцій. Нині кожному з нас важливо зупинитися і переосмислити все те, що відбувається довкола. Потрібно ще більше поринути в молитву та роздуми над Божим словом. Саме цього вам бажаю — глибоко і якнайкраще пережити ці дні, щоб цей час був плідний та корисний для нас, а відтак і для наших вірних, до яких повернемося відновленні духом», — наголосив Патріарх, як зазначає пресслужба Київської архиєпархії УГКЦ.

Під час зустрічі Глава УГКЦ заторкнув кілька актуальних для духовенства тем, зокрема про загоєння ран війни, які на собі сьогодні носять майже всі українці. Блаженніший Святослав розповів про новий стратегічний душпастирський план УГКЦ, де центральна увага зосереджена на душпастирстві лікування ран війни.

«Маємо пам’ятати, що наше майбутнє залежить не лише від зброї, а й від того, наскільки ми будемо здатні загоїти рани війни. Очевидно, що для загоєння усіх ран потрібно багато часу. Але в цей час кожному з нас важливо плідно працювати та служити зболеному народу. Тому маємо бути саме тими душпастирями, які зцілятимуть рани війни. Це непроста місія, але для цього маємо особливі ліки — Святі Таїнства, якими ми покликані намастити терпляче тіло українського народу», — наголосив Глава Церкви.

На завершення Патріарх закликав священників Київської архиєпархії щодня відчувати відповідальність у місії зцілення українського народу та пригорнути всіх, хто шукає материнського тепла в нашій Церкві. «Дякую кожному з вас за служіння, яке на цих теренах є непростим, часто важким. Кожен із вас багато працює і робить все, що може, а ми, як Церква, робимо все для того, щоби вас у цьому підтримати».

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae