Владику Андрія Хім’яка призначено синкелом у справах духовенства Київської архиєпархії

7 березня 2023

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав призначив владику Андрія Хім’яка синкелом у справах духовенства Київської архиєпархії УГКЦ.

Владику Андрія Хім’яка призначено синкелом у справах духовенства Київської архиєпархії

Декрет призначення владиці Андрієві було вручено перед священниками Київської архиєпархії, які в цей час перебувають на щорічних великопостних реколекціях. Про це інформує пресслужба Київської архиєпархії УГКЦ.

«Згідно з кан. 215, § 1, та кан. 247, § 1, ККСЦ, іменую боголюбивого єпископа Андрія Хім’яка Синкелом у справах духовенства Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви до відкликання окремим Декретом. У Господа вимолюю усіх потрібних Вам Божих ласк для належного виконання своїх обов’язків», — йдеться в документі.

Вручаючи Декрет, Блаженніший Святослав висловив слова подяки попередньому синкелу о. Павлові Локотю: «Дякую за ваше служіння, яке ви гідно виконували впродовж повіреного вам часу. А вас, дорогі священники, прошу завжди уважно слухати владику Андрія та всіляко сприяти йому у виконуванні уряду, пов’язаного з особливою турботою про наше духовенство».

У коментарі пресслужбі Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ владика Андрій Хім'як зазначив, що на синкела у справах духовенства покладені обов'язки піклування про священників та їхні сім'ї, відвідування парафіяльних спільнот Київської архиєпархії та архиєрейське служіння у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у м. Києві у неділі.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae