У Зарваниці триває зустріч Патріаршої комісії у справах духовенства

22 травня 2023

21 травня розпочалася зустріч Патріаршої комісії у справах духовенства УГКЦ. Цього року засідання Комісії відбувається у відпустовому Марійському центрі в Зарваниці. Головним організатором є Тернопільська вища духовна семінарія імені Патріарха Йосифа Сліпого, яка гостинно приймає усіх учасників та гостей.

У Зарваниці триває зустріч Патріаршої комісії у справах духовенства

Особисто на зустріч прибули: владика Богдан Данило, голова Патріаршої Комісії у справах духовенства, о. Ігор Бойко, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа; о. Тарас Путько, ректор Івано-Франківської духовної семінарії імені святого священномученика Йосафата; о. Мирон Бендик, ректор Дрогобицької духовної семінарії блаженних священномучеників Северина, Віталія та Якима; о. Петро Жук, ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії; о. Пантелеймон Трофімов, ректор Василіянського Інституту філософсько-богословських студій; о. Олег Каськів, відповідальний за супровід та постійну формацію священства у Івано-Франківській архиєпархії та ректор Івано-Франківської академії святого Івана Золотоустого; о. Богдан Прах, ректор Українського католицького університету; о. Андрій Онуферко, голова Підкомісії у справах супроводу та постійної формації священства Патріаршої комісії у справах духовенства; Наталія Цюпка, секретар Патріаршої комісії у справах духовенства.

До зустрічі онлайн доєдналися: о. Юрій Коласа, член Підкомісії у справах супроводу та постійної формації священства Патріаршої комісії у справах духовенства, о. Роберт Гінченс, ректор Української католицької семінарії св. Йосафата, Вашингтон, США.

Зустріч розпочалася із привітального слова владики Богдана Данило, Голови даної Комісії. А відтак кожен із отців-ректорів розповів актуальний стан справ семінарій у час війни, труднощі та виклики академічного року 2022–2023, а також сповістили про приготування до нової вступної кампанії до семінарій УГКЦ.

Другий день зустрічі був особливий тим фактом, що свої уродини святкував Голова Комісії. З цієї нагоди прибув митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк із привітальним словом та подякував владиці Богдану за його служіння.

Другий день праці Комісії був присвячений тематиці психо-духовної інтеграції та зросту семінаристів. З цієї нагоди на зустріч були запрошені психолог Марія Тракало, керівниця хабу ментального здоров’я «ДіяТи»; Марія Ярема, доктор біоетики, викладачка у Школі біоетики УКУ та о. Андрій Сивак, ТІ. Доповідачі поділилися досвідом їх пілотного проекту для студентів Львівської духовної семінарії Святого Духа, який мав на меті проаналізувати психо-емоційний стан семінаристів. Загалом 4-х модульна програма показала реальний стан цілісного розвитку та позитивну динаміку зросту людської та духовної складової особистості семінариста після участі у програмі.

У пообідній час разом із Богданом Трояновським отці-ректори зосередилися на тематиці душпастирського супроводу родин, а зокрема ролі священника у формуванні християнських родин. На завершення робочого дня на зустріч були запрошені внутрішньо переміщені особи із м. Запоріжжя, м. Краматорська та м. Покровська, які із початку війни проживають у смт. Зарваниця. Дуже зворушливим було їх ділення досвідом пережиття Літургії, літургійного співу семінаристів, святкування Різдва та Воскресіння Господнього.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae