У Києві відбувся Чин архиєрейського найменування нового єпископа УГКЦ

22 грудня 2022

21 грудня 2022 року, у переддень свята Зачаття Пресвятої Богородиці святою Анною, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відбувся Чин архиєрейського найменування о. Максима Рябухи, СДБ, якого Синод Єпископів УГКЦ обрав єпископом-помічником Донецького екзархату УГКЦ. Чин найменування звершив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, спільно із владикою Степаном Меньком, екзархом Донецьким, і владикою Йосифом Міляном, єпископом-помічником Київської архиєпархії. Отця Максима супроводжували о. Іван Мазуркевич, СДБ, та о. Юрій Остапюк.

У Києві відбувся Чин архиєрейського найменування нового єпископа УГКЦ

На початку чину єпископ-номінант Андрій Хім’як, виконувач обов’язків секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, зачитав два Декрети Глави УГКЦ: Декрет проголошення о. Максима Рябухи, СДБ, єпископом УГКЦ, а також Декрет іменування його єпископом-помічником Донецького екзархату.

«Ви здійснюватимете архиєрейське служіння як єпископ-помічник екзарха Донецького екзархату. Будьте для нього опорою у виконанні обов’язків, свої дії завжди узгоджуйте з ним. Будьте йому вірним сином. Шануйте його, як свого батька, щоб інші шанували Вас, — мовиться в декреті іменування. — Ви приймаєте це служіння у той час, коли на наших Богом благословенних землях триває кривава загарбницька війна. Просимо в милосердного Господа Ісуса Христа, щоб Він кріпив і зберіг Вас та Ваших вірних у випробуваннях. Хай через ваші молитви на ці землі прийде справедливий Божий мир!»

Тоді новонайменований владика Максим проголосив визнання віри та, поклавши руку на Євангеліє, склав присяги на вірність Святішому Отцю Францискові, Отцю і Главі УГКЦ Блаженнішому Святославові та їхнім наступникам.

Закінчився чин молитвою до Святого Духа за нового єпископа нашої Церкви.

Опісля єпископ-номінант Максим відслужив Велику вечірню з литією.

Нагадуємо, що Архиєрейська хіротонія нового єпископа УГКЦ Максима Рябуха відбудеться у четвер, 22 грудня 2022 року, об 11:00 у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві.

Як ми інформували, 19 вересня 2022 року у Ватикані повідомили про те, що Святіший Отець Франциск поблагословив вибір Синоду Єпископів УГКЦ і номінував о. Максима Рябуху, СДБ, єпископом-помічником Донецького екзархату УГКЦ, надавши йому титулярний осідок Стефаніяко.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae