#ПохвалаБогородиці: розпочинаємо новий духовний проєкт

2 травня 2023

Разом із владикою Богданом Дзюрахом, апостольським екзархом для українців візантійського обряду у Німеччині та Скандинавії, розпочинаємо новий медійний духовно-пізнавальний проєкт, присвячений молитві і почитанню Пресвятої Богородиці.

#ПохвалаБогородиці: розпочинаємо новий духовний проєкт

«У місяці травні, який в Католицькій Церкві присвячений особливому вшануванню Богородиці, прагнемо крокувати духовною мандрівкою, окремими етапами якої стануть слова Акафісту Благовіщенню Пресвятої Богородиці», — зазначив владика Богдан Дзюрах у першому духовному роздумі із серії #ПохвалаБогородиці на власній фейсбук-сторінці.

Таким чином єпископ запрошує до чергового медійного духовно-пізнавального проєкту #ПохвалаБогородиці. У його межах на власній фейсбук-сторінці та на офіційному сайті Синоду Єпископів УГКЦ єпископ ділитиметься власними духовними роздумами про Матір Божого Сина та нашу матір.

Основою для роздумів стануть слова Акафісту до Пресвятої Богородиці. За словами владики, Акафіст має глибоке біблійне підґрунтя та містить надзвичайно велике багатство богословської думки, сформованої першими Вселенськими соборами неподіленої Христової Церкви. Тому ця молитва стала широко відомою не лише на християнському Сході, але і у всій Вселенській Церкві. Акафіст отримав визнання на найвищому рівні і в Католицькій Церкві, зокрема за понтифікату св. папи Івана Павла ІІ, який пов’язав з відправою цієї молитви у спільноті численні ласки (т. зв. відпусти).

Нагадаємо, що це черговий медійний проєкт владики. Попередні були присвячені роздумам над Різдвом Христовим і Великоднем, а також владика написав серію тематичних катехиз про плоди Святого Духа, ікони Богородиці та на інші духовно-пізнавальні теми.

Тож запрошуємо і вас крокуватися разом із нами дорогою #ПохвалиБогородиці, випрошуючи у неї ласки і заступництво для наших родин та цілої нашої країни.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae