«Огортаємо молитвою і підтримкою всіх, хто постраждав у трагедії в Броварах», — Глава УГКЦ у 330-й день війни

19 січня 2023

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблих та поранених. Молимося за тих, хто загинув у цій катастрофі. Огортаємо підтримкою всіх тих, хто отримав різного виду травми. Йдеться, зокрема, про дітей, які бачили цю трагедію. Просимо Господа Бога про зцілення ран нашого багатостраждального народу. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному воєнному зверненні у 330-й день великої, повномасштабної війни, яку російський агресор і вбивця приніс на нашу багатостраждальну землю.

«Огортаємо молитвою і підтримкою всіх, хто постраждав у трагедії в Броварах», — Глава УГКЦ у 330-й день війни

«Як повідомили вранці офіційні органи державної влади, упродовж минулої доби ворог атакував різні напрямки фронту біля 14 населених пунктів», — ствердив Предстоятель УГКЦ. Про це зазначає Департамент інформації УГКЦ.

Окремо Патріарх звернув особливу увагу на трагедію у Броварах, яка 18 січня сколихнула всю Україну — гелікоптер з командою Міністра внутрішніх справ впав на дитячий садок поруч з парафією УГКЦ.

Глава Церкви ще раз висловив співчуття родинам загиблих, а також огорнув молитвою і підтримкою всіх постраждалих, зокрема дітей, які стали свідками цієї катастрофи.

У сьогоднішній святковий день Богоявлення Господнього Глава УГКЦ роздумував над тим, яку правду сьогодні здійснює Христос через служіння Івана Хрестителя.

«У йорданському Богоявленні Бог Отець об’являє нам і свого Сина, і своє відвічне вітцівство. А Син своїм синівством ділиться з нами. Тож ми сьогодні відкриваємо глибоку істину про те, що ми — діти, сини й доньки, Бога. Це не лише якась гарна метафора, а найглибша дійсність про нас, охрещених в ім’я Пресвятої Тройці. Це та правда, яку Христос нині об’являє і здійснює щодо нас. Ми занурюємося в життя Пресвятої Тройці, стаємо усиновленими Богом людьми», — наголосив архиєрей.

«Ця велика таємниця має надзвичайно глибоке значення в нашому житті. Ми знаємо, що той, хто охрещений в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа, хто увійшов у це троїчне життя, хто занурився через хрещальні води в життя Пресвятої Тройці, став сином або донькою самого Бога. Цієї печаті нашого усиновлення ніхто не може в нас забрати. Це незатерта печать, яку носить на своїй душі кожен охрещений. Таїнство Хрещення відкриває нам доступ до особистого глибокого стосунку з Богом Отцем, який установив нас як своїх улюблених дітей», — додав Блаженніший Святослав.

«Нехай це розуміння і досвід життя в Божому синівстві стануть невід’ємною, найголовнішою частиною, підвалиною нашого щоденного життя. Ми не чужинці для Бога і Він нам не далекий абсолют, який карає. Господь Бог є нашим рідним», — підкреслив він.

Фото: Пожежа внаслідок авіакатастрофи у Броварах, 18 січня 2023 року.
Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae