Глава УГКЦ у 308-й день війни: «Розпростерті на хресті руки є найціннішою прикметою товариша, здатного любити до кінця»

28 грудня 2022

Знай, що наш Спаситель Ісус Христос є причетний до твого життя. Він став навіки частиною життя, історії радощів і страждань кожної людини. І Він спасає. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному воєнному зверненні у 308-й день війни.

Глава УГКЦ у 308-й день війни: «Розпростерті на хресті руки є найціннішою прикметою товариша, здатного любити до кінця»

Предстоятель зазначив, що ворог обстрілює Харків, Дніпропетровщину, міста і села Херсонщини, Донеччини. За вчорашніми повідомленнями від ООН, згідно з новими офіційно зареєстрованими даними, жертвами війни стала 17831 особа, 6884 із них загинуло. Ми сьогодні оплакуємо їх. Наразі ворог знищив 35000 об’єктів критичної інфраструктури. Але з кожним днем наша сила спротиву зростає. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Блаженніший Святослав зауважив, що сили цивільної оборони заохочують кожну родину мати так звану тривожну валізу, яка повинна містити найнеобхідніщі речі. Однак варто також сформувати і «духовну тривожну валізу», яка міститиме найцінніше — те, що завжди потрібно мати з собою, аби вижити в найтяжчих обставинах.

«Свідомість про постійну Божу любов до мене є першим елементом „духовної тривожної валізи“, яка поможе нам зігрітися, знайти вихід із найтяжчих ситуацій зла, ненависті… Другим елементом цієї „валізи“ і загалом нашої християнської віри є благовіст про те, що Христос є нашим Спасителем, тобто спасає кожного з нас. Божа любов не є десь далеко. Творець, який покликав нас до життя, не покидає нас, не каже нам: „Іди собі далі сам“. Божий Син Ісус Христос, друга особа Пресвятої Тройці, силою і діянням Святого Духа став людиною, щоб розділити з нами наше людське життя, щоб нас спасти», — сказав Патріарх.

«Боже прощення і спасіння ми не можемо купити чи здобути власними вчинками чи зусиллями. Бог нас прощає і спасає безкорисливо. Його жертва на хресті така велика, що ми не можемо й не мусимо за неї платити, лише треба прийняти її з безмежною вдячністю і радістю», — наголосив архиєрей і побажав, щоб Господь був секретом нашої стійкості та подарував нам свою спасенну дію.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Локації

Персони

Дивіться також

Живе Телебачення Мукачівська греко-католицька єпархія Релігійно-інформаційна служба України Український Католицький Університет Офіційний сайт Ватикану Новини Ватикану Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae